masszőr vállalkozás

Masszőr vállalkozás gyakori kérdések

Egy masszázs szalon indításakor is rengeteg kérdés merülhet fel, de menet közben még több és több. Ebbe a blogbejegyzésbe összegyűjtöttem neked azokat a kérdéseket, amivel a kezdő kollégák a leggyakrabban meg szoktak keresni.

Egy kezdő masszázs vállalkozás indításakor sok-sok kérdés merülhet fel, épp ezért született a masszőr vállalkozás gyakori kérdések blogbejegyzés.

Hogyan építhetek nagyobb vendégkört?

Vendégkör építésének több lépcsője van. Első körben természetesen az ismerősöket, barátokat tudod megcélozni.

Ezután indul a “szájról-szájra” marketing, tehát ha jó a masszázs technikád, a vendégeid elégedettek a szolgáltatásoddal, elkezdenek ajánlani Téged az ő barátaiknak, ismerősekinek. Sajnos a mai világban ez már nem elég, tehát szükséged lesz szórólapokra, plakátokra, névjegykártyára. Adhatsz fel hirdetést is, szórólapozhatsz, plakátolhatsz, de hogy hol és hogyan érdemes, arról a MASSZŐR-csekklistában olvashatsz pontos és garantáltan működő leírást >>

Mindenképpen indíts ingyenes Facebook oldalt, hogy a visszajelzéseket, ajánlásaidat ki tudd közzé tenni. Az oldalt az első hónapokban ajánld a Facebook ismerőseidnek, de vigyázz, inkább minden nap ajánld 40-50 ismerősödnek, és ne egyszerre többszáznak, mert a Facebook letilthat érte!

Indíthatsz a Facebook-on nyereményjátékokat, megosztós játékokat, így még jobban terjed majd a híred, mert az emberek szeretnek nyerni, játszani. De vigyázz, itt a fő hangsúly a játékosoknál az ingyen masszázson van, megnyerni a bizalmukat csak akkor tudod, ha el is jutnak hozzád 🙂 Túl sok játékot ne indíts, elegendő havonta egy ilyen alkalom ahhoz, hogy mindig a köztudatban légy.

Indíthatsz Tik-Tok vagy Instagram oldalt is, ha a célcsoportod a fiatalok közül kerül ki. Sajnos az ülő életmód miatt nekik elsősorban sportmasszázzsal, vagy az SMS nyakra valamilyen kezeléssel tudsz indítani kis videókat, fotó sorozatokat. A középkorosztályt inkább a Facebook-on találod meg.

Hogyan indítsam el a masszázs szolgáltatásomat?

A masszázs szalon indításáról már írtam egy részletes blogbejegyzést, kattints ide és olvasd tovább a cikket>>

Kell-e pénztárgép?

A 960401-es tevékenység pénztárgépes nyugtaadásra kötelezett, de ezt kiválthatod kézzel írott számlával, vagy online számlázó programmal! Vannak ingyenes számlázó programok, így erre nem kell külön költened. A Billingo applikációval például emailben tudod kiküldeni a vendégeidnek a számlát!

Milyen TEÁOR kódok szükségesek a masszázs üzlethez?

Az alábbi TEÁOR kód alatt bátran indíthatod a frissítő masszázs üzletedet:
960401 Fizikai közérzetjavító szolgáltatás

Szükséges gyógymasszőri végzettség a masszírozáshoz?

Talán furán hangzik, de NEM szükséges! Egy Svéd masszázs képzésen ha részt veszel, máris indíthatod az üzletedet 🙂

Főállásban vagy másodállásban masszírozzak először?

Természetesen először másodállásban érdemes masszázs üzletet indítani!

Másodállásban lehetsz KATA-s vállalkozó, ami 25.000 forint havi kötlséget jelent, vagy van ennél sokkal jobb, lehetsz személyi jövedelemadó alapú vállalkozó is, így NINCS KÖTELEZŐ FIX ADÓ. Nyereség adót kell majd fizetned évente 1x, amikor az adóbevallasodat készítik, ezt is hozzá számolják. Ez a legbiztonságosabb indulási lehetőség. Ha van bevételed fizetsz adót, ha nem úgy alakul egy hónap, akkor nem :-). Erről a témáról itt is olvashatsz bővebben>>

https://www.billingo.hu/blog/olvas/egyeni-vallalkozo-adozasa-masodallasban

Mi az a nyereségadó?

Gyűjtöd az üzemeltetéssel kapcsolatos számláidat és a bevételi számláidat is.

A vendégeidnek kiállított számla, az a bevételi oldal, amit az üzemeltetésre költesz: papucs, ruha, mosószer, lepedő, tisztasági dolgok, írószer, olaj, kép a falra.. stb, a kiadási oldal.

Bevetel-kiadas = nyereség. Ebből fizetsz kb. 10% nyereségadót.

Mikor indítsam az üzletemet?

A fizikai közérzetjavító szolgáltatás nem bejelentés és nem is engedélyköteles tevékenység, ezért ha hivatalosan elindítod a szolgáltatásodat a NAV-nál, már aznap tudsz legálisan dolgozni, nincs szükség ÁNTSZ engedélyre a masszázs helységed esetében és az Önkormányzatnál sem kell bejelentened. Viszont arra érdemes odafigyelned, hogy ha x hónap 30-án kezdted meg a szolgáltatásodat és az a hónap 31 napos, akkor arra az egy napra köteles vagy kifizetni a teljes havi KATA adót, ezért célszerű hónap elejére tervezni az indítást!

Kötelező aláíratnom a vendéggel a masszázs előtt hozzájáruló nyilatkozatot?

Nem kötelező, de erőssen ajánlott! Egyrészt ezzel a profizmusodat sugárzod a vendéged felé, másrészt a vendégednek tisztában kell lennie a masszázs ellenjavallataival, neked pedig tudnod kell, van-e olyan betegsége, ami kizáró ok lehet a masszázsra. Plusz, ezzel a nyilatkozattal véded magad az esetleges kellemetlenségektől, mivel a vendéged ezzel hozzájárul a masszázshoz, azaz az ő kérésére történik a kezelés. Erre az adatlapra fel tudod írni a vendég nevét, telefonszámát, email címét a későbbi kapcsolattartás miatt.

Ha további kérdés merült fel benned, bátran keress meg, vagy írd meg hozzászólásban és utána járunk a dolgoknak 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Olvass még többet a témáról