masszőr vállalkozás

Masszőr vállalkozás költségei

Egy masszőr egyéni üzleted indítása természetesen sok költséggel jár, de a költségek nagysága függ attól is, hogy hol és milyen formában dolgozol. Ebben a blogbejegyzésben a lehetséges költségeket járom körbe.

Egy kezdő masszőr vállalkozás indítási költségein sokat lehet faragni, ha alaposan utána jársz a spórolási lehetőségeknek. Első körben összeszedtem, milyen költségekre számíthatsz induló masszőrként. />

Masszázs üzlet nyitási költségei – képzések

Első körben ott vannak a masszázs szakmai képzések költségei. Az alap Svéd masszőrin kívül azért érdemes legalább 4-5 további képzést elvégezned, hogy ki tudj alakítani egy saját, egyedi masszázstechnikát. Svéd masszőr bárki lehet, de ha az alap masszázst kevered egy Trigger-pont terápiával, vagy Thai fogásokkal, esetleg ki tudod egészíteni Tape ragsztással, akkor a Te masszázsod sokkal többet nyújt a vendégeidnek, és emiatt fognak visszajárni hozzád.

Masszázs üzlet nyitási költségei – könyvelő, pénztárgép

Ha eldöntötted, hogy vállalkozást indítasz, akkor rendszeres költségként számolhatsz a könyvelő díjával. Ennek az ára változó, ezért érdemes alaposan körbenézni. Nem biztos, hogy a legolcsóbb könyvelő rossz és fordítva, nem biztos hogy a legdrágább könyvelő a legjobb. Próbáld meg körbe kérdezni a környezetedben a vállalkozó ismerősöket, ki hol kivel könyveltet és kiválasztani a legideálisabbat. A lényeg, hogy egy jó könyvelőn sok minden múlik!

Frissítő maszőrként adhatsz online számlát is, több ingyenes megoldás van, például a Billingót, vagy használhatod a NAV ingyenes online számlázóját is, így ezzel sokat spórolhatsz 🙂

Masszázs üzlet nyitási költségei – helyiség

A helyiségen nagyon sokat spórolhatsz, ha otthon tudsz masszírozni, esetleg a melléképületet ki tudod alakítani masszázs helységgé. Ne gondold azt, hogy csak a főtéren lévő fullpuccos masszázsszalonokba járnak a vendégek szívesen. Ne feledd, ha egyedi masszázst nyújtasz, akkor hozzád fognak visszajárni, és ha a város végén is masszírozol, akkor is utánad mennek majd.

Masszázs üzlet nyitási költségei- weblap, facebook, logo

Bár sokan erre nem költenek, a profizmusodat tükrözi, ha van egy logod, egy saját stílusod. Mindenképpen egyedi logo kell, mert a későbbiekben ezt a márkát erősíted a weblapodon és az instagrammon, vagy a facebook-on. Gondolj bele, hogy a nagy márkákat bárhol, bármikor felismered, azonnal beugrik, ahogy leírom hogy PEPSI, WW, JEANS. A te logod mindenhol ott lesz, állandóan szem előtt lesz, és ha fájni fog egy ismerősödnek a háta, azonnal beugrik majd a Te logod, a Te szolgáltatásod.

A megfelelő kommunikációhoz elengedhetetlen, hogy legyen Facebook oldalad és weblapod is! Igaz, hogy helyi a vállalkozásod, de kell egy oldal, ahol minden információt megtalálnak rólad és a szolgáltatásaidról. A facebook nagyon jó figyelemfelkeltő, de sokat kell lapozni, görgetni, hogy jól informáljon. Nincs annál bosszantóbb, amikor egy ételfutárnál például úgy kell vadászni az étlapot. Ezért jó egy weblap, a facebook-on rád találnak, felkelted a figyelmet, azután mindenki megtalálja a pontos infókat a weblapodon.

A facebook oldal ingyenes, logot is tudsz tervezni online, ingyenes alkalmazásokkal és szép, igényes weblap is van már ingyen, így ezekre nem kell külön költened.

Masszázs üzlet nyitási költségei – masszázs alapanyagok, eszközök

Elsősorban a helyiség kialakítására kell sokat költeni, hogy hangulatos legyen a környezet. Az első benyomás nagyon fontos, legyen hangulatos, meghitt a berendezés, ne legyenek vibráló-harsány színek, inkább a pasztell árnyalatokat részesítsd előnyben. Ne legyen túlzsúfolt a helyiség, csak egy-két kiegészítőt használj.

Nem feltétlenül muszáj fehér pólóban és fehér nadrágban masszírozni, de azért adjuk meg a módját, a fehér pólón legyen ott a logod, vagy ha a masszázs kuckód alap színe a zöld, legyen rajtad zöld póló, vagy bármi, ami egyedivé tesz. Legyen összhangban a vállalkozásod 🙂

A masszázs tevékenységed végzése közben szükség lesz egy jó masszázságyra, lepedőkre, törölközőkre, masszázsolajra vagy krémre, masszázst kiegészítő eszközökre: például masszázs pisztolyra, köpölyre stb. Ezeket az interneten beszerezheted, így sokat spórolhatsz a beszerzésüknél.

Masszázs üzlet nyitási költségei – adó, iparűzési adó

Vállalkozóként természetesen fizetned kell magad után a TB és egyéb járulékokat. Ennek az összege függ attól, hogy fő- vagy másodállásban vagy vállalkozó, illetve hogy KATA adózást választasz-e. Ennek a havi költsége is változó, de erre minden hónapban számolnod kell.

Ezen kívül a helyi Önkormányzatoknál kell fizetned iparűzési adót, itt választhatod az évente egyszeri alkalmat, vagy a bevételed utáni százalékot. Ez ügyben érdeklődj a helyi Önkormányzat adócsoportjánál.

Ebből is láthatod, hogy a vállalkozóvá válásnak bizony vannak költségei, de sok esetben azért lehet ingyenes szolgáltatásokat is igénybe venni, ingyenes számlázó programot, ingyenes logo készítőt, ingyenes weboldalt és így tovább. Nézz körbe, mert egy induló vállalkozónak minden fillér számít!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Olvass még többet a témáról