masszőr üzlethelyiség

Masszázságyak – masszőrként milyen masszázságyat használj?

Masszázságy választásnál sok mindenre figyelned kell, mennyire legyen masszív, milyen széles legyen az ágy, házhoz fogsz járni, vagy szalonban masszírozol, illetve az sem mindegy masszázságy vásárlásnál, hogy végzel-e manuálterápiát.

Fix vagy összecsukható masszázságy

Ha házhoz járó masszőr vagy, akkor minél könnyebb, összecsukható, lehetőleg alumínium vázas masszázságyat vásárolj. Széles a kínálat, ezért érdemes jól körbenézned a masszőrellátó webáruházakban.

Ha van masszázs szalonod, akkor viszont érdemesebb inkább masszívabb fa masszázságyat vásárolni.

Általánosságban inkább a 70 cm széles masszázságyak a jók, mert így a nagyobb vendégek is kényelmesen elférnek rajta.

Masszázságy zónái

Vannak fix ágyak, és vannak összecsukhatóak kettő vagy három zónával. A három zónás résszel hason fekvő állapotban tudod a vendég lábát megemelni, amit a hagyományos ágyon egy felgörgetett törölközővel is meg tudsz oldani. A vendég felültetésére a 3 zónarész nem alkalmas, erre érdemes vásárlás előtt odafigyelni!

Matrac vastagsága

A masszázságy matrac vastagsága is fontos, ha manuálterápiát is végzel, akkor inkább vékonyabb, ha csak masszázst akkor a 7-10 cm vastag masszázságyakat részesítsd inkább előnyben.

Magasság beállítás

Fontos, hogy a magasság állítható legyen, mert a masszázságyat a magasságodhoz kell beállítanod. A fő szabály, hogy a masszőr csípője ne legyen magasabb a vendég fenekénél, ezért a nagyobb darab vendégeidnél érdemesebb alacsonyabbra állítani.

Ha végzel manuálterápiát is a masszázs fogások mellett, akkor viszont érdemes kifejezetten manuálterápiához javasolt ágyat vásárolni.

A masszázságyak csúcskategóriája az elektromos masszázságy.

Itt már van külön kartartó, ami különösen kényelmes fekvő pozíciót nyújt a vendégeknek. Egy mozdulattal emelheted az ágy magasságát attól függően, vékony vagy vastagabb a vendéged. Itt már vannak különböző beállítási lehetőségek, viszont az árak nagyon húzósak. 350.000 forinttól egészen egy millióig is terjedhet egy elektromos masszázságy ára. Az biztos, hogy az olcsóbb masszázságyakat igénybevételtől függően akár fél évente is cserélni kell. Nekem például a masszázsok közben elég sokat kell a mobilizációs gyakorlatok miatt forgolódni az ágyon, így fél év után döntöttem az elektromos masszázságy mellett.

A Te masszőr mentorod:

Petneházi Szilvia
www.sikeresmasszor.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Olvass még többet a témáról