masszőr marketing vendégkör

A masszőr személyisége

Sokat gondolkodtam, mielőtt ezt a blogbejegyzést megírtam. Lehet, hogy most néhányan meg fogtok orrolni rám, de úgy gondolom, nagyon fontos masszőr marketing szempontból ezt a szemszöget is megvizsgálni.

Minden masszőr egyéniség, teljesen más a személyisége, más stílusban masszíroz, és természetesen ennek függvényében más-más vendégkört vonz magához. De amikor tudod, hogy jó a technikád, jól masszírozol, de a vendégek elmaradoznak, vagy csak egyszer jönnek és többé nem kérnek időpontot, akkor bizony gondolni kell arra is, hogy a személyiségeddel lehetnek gondok.

1 masszőr hiba

Az első, amit egy masszőr elkövethet, hogy kérés nélkül tanácsol. Sokan nem veszik jó néven, ha jól megmondják nekik, mit csináljanak. Sokszor a vendégnek csak arra van szüksége, hogy valaki meghallgassa. Csak a kalács kell, de a tanács nem 🙂 Épp ezért, még ha tudnál is neki tanácsolni jó dolgot, előbb kérj engedélyt rá, például így: Nem akarok tolakodó lenni, de tudok segíteni Neked ebben a problémában, ha szeretnéd.

2 masszőr hiba

Sose személyeskedj, maradjon meg közöttetek a két lépésnyi távolság. Csak akkor beszéljetek családi vagy személyesebb dolgokról, ha esetleg a vendég kezdeményez, de akkor is inkább tereljétek el a beszélgetés fonalát máshová. Egyrészt félre értheti, túl kíváncsiskodónak tűnhetsz, ha mindenről kifaggatod, másrészt félre érteheti és ugyanezt várja el tőled is, vagy netán közeledni is próbál, ha már olyan “jóban” vagytok. Tehát maradjon meg köztetek a gondozó-gondozott viszony.

3 masszőr hiba

Ne használj trágár szavakat, ne légy közönséges! Segítőként neked egy színvonalat kell nyújtanod, amibe szerintem nem fér bele a közönséges viselkedés, vagy a trágár szóhasználat. ég akkor sem, ha a vendéged használ közönséges szavakat, te akkor se süllyedj a szintjére.  Hú, erről sokat tudnék mesélni… Nincs annál taszítóbb, mint amikor egy masszőr, egy orvos, vagy egy ápoló baz….ozik, vagy fa….mozik. Taszító lehet sok mindenki számára!

A Te masszőr mentorod:

Petneházi Szilvia
www.sikeresmasszor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Olvass még többet a témáról